Wisselgeld

Schrijver: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2010
Aantal blz: 350

Over het boek:
Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het hen niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden eisen hun tol. Er sluipt een onbehaaglijke onzekerheid hun leven binnen.
Lenie probeert als eerste de situatie weer te normaliseren. Maar dan wordt de bodem opnieuw onder hun voeten weggeslagen en komt Michael erachter dat hij zijn verantwoordelijkheid voor een misstap in het verleden te licht heeft ingeschat.

Mening Marjon (24 januari 2010):
Door het lezen van die samenvatting word je een beetje op het verkeerde been gezet. Hoewel de relatie van Michael en Lenie wel degelijk een grote rol speelt in dit verhaal, is dit in eerste plaats absoluut en ongerijmd een psychologische thriller. Wat kan Loes den Hollander toch ongelofelijk goed schrijven, ze moet een enorme portie mensenkennis hebben en ze weet je zoals altijd vanaf de eerste bladzijde te boeien. Eerst denk je dat je een roman leest en na maar een paar hoofdstukken glijd je de beklemmende thriller binnen zonder dat je het beseft. En vervolgens kun je het boek niet meer wegleggen. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken en de ene keer speelt Lenie de hoofdrol en de andere keer Michael. Het boek gaat diep en is heftig. Wat een aanrader!!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.