Zeg dat je van mij bent

 

Auteur: Elisabet NorebÀck
Uitgever: Prometheus
Jaar: 2018
Bladzijden: 400

Over het boek:
Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliĂ«nte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn. Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter ‘terugvindt’. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit.
Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen?
Zeg dat je van mij bent is een overdonderend geschreven psychologische thriller verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen. Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie.
Elisabeth NorebÀck woont in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze studeerde aan de Technische Universiteit van Stockholm en werkt momenteel als verpleegkundige. Zeg dat je van mij bent is haar debuut en werd in korte tijd verkocht aan achtentwintig landen.

Mening Clasien:
Dit verhaal bevat drie hoofdpersonen:

Stella echtgenote en moeder, twintig jaar geleden verdween haar dochter spoorloos. Inmiddels door iedereen beschouwd als overleden, alleen Stella weet dat haar dochter nog leeft.

Isabelle dochter van Kerstin, 20 jaar en student. Althans dat is wat haar altijd is verteld.

Kerstin moeder van Isabelle, onstabiel en doet zich anders voor dan dat ze werkelijk is.

Wat volgt is een goed verhaal dat langzaamaan het plot prijsgeeft.
De karakters van de hoofdpersonen zijn erg goed neergezet. Je voelt de angst van Stella, de twijfel bij Isabelle en de haat van Kerstin.
Dit is een goed debuut van deze schrijfster.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.