Zij, jij en ik

Auteur: Julie Cohen
Uitgever: De Fontein
Jaar: 352
Bladzijden: 352

Over het boek:
Julie Cohen schreef met ‘Zij, jij en ik’ een prachtige roman voor de fans van Jojo Moyes en Liane Moriarty.

Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

’Een heerlijk verhaal over drie vrouwen die ieder op zich worstelen met een geheim, verbonden zijn met elkaar en langzamerhand meer begrip voor elkaar krijgen.’

Mening Marjon:
Een prachtig boek dat behoorlijk diep gaat over 3 vrouwen van 3 verschillende generaties. Honor, grootmoeder heeft zo haar eigen geheimen en vindt het moeilijk om haar schoondochter en kleinkinderen lief te hebben, ze toe te laten. Maar uiteindelijk brokkelt haar muur van verzet los. Jo is een hele wijze lieve en geduldige vrouw en als er liefde op haar pad komt, vindt ze dat het geheim moet houden. Haar dochter Lydia is een onzekere puberdochter die worstelt met haar eigen geheimen en als ze uitkomen wordt ze vreselijk gepest. Dat heeft hele grote gevolgen. Het boek gaat diep, het is mooi en de mensen zijn zo herkenbaar menselijk neergezet. Prachtig. Waarom dan toch geen 5 sterren? Omdat ik een hele tijd vond dat het verhaal wel eens echt mocht beginnen, het kabbelde een tijdje voort zonder echte hoogtepunten. Toch boeide het genoeg om het met plezier uit te lezen.

****

Mening Natasja:
Drie generaties vrouwen: Honor de moeder van Stephen, Jo de vrouw van Stephen en Lydia de dochter van Stephen en Jo. Ze kennen alle drie het verdriet om Stephen, maar verwerken dat allemaal op hun eigen manier. Dan hebben ze alle drie nog hun eigen geheimen, waardoor ze helemaal langs elkaar heen aan het leven zijn.
Ik vond het een geweldig boek, al gebeurde er in het begin nog niet zoveel, was het erg interessant om te lezen hoe ze in het leven staan. Het is ook erg leuk om te zien hoe Honor ontplooit tot een echte oma en dat ze elkaar harder nodig hebben dan dat ze in de gaten hebben. Richting het einde kon ik het boek helemaal niet meer loslaten en was mijn reactie van de laatste bladzijde ook
..’nee hù
.het is uit”. Aanrader!

*****

Mening Viv:
Mijn eerste boek wat ik las van deze schrijfster. Een boek waarbij je meeleest met drie generaties. Grootmoeder, (schoon)dochter en kleindochter. Allemaal dragen ze geheimen met zich mee. En doordat de grootmoeder tijdelijk bij schoondochter en kleindochter komt inwonen na een val van de trap merk je dat ze naar elkaar toe trekken. Er zit diepgang in en ik kon me goed inleven in de emoties. Julie Cohen weet duidelijke beschrijvingen te geven van de 3 dames dat je ze echt denkt te kennen na het lezen van het boek. Doordat het soms wat langdradig werd zonder toe te werken naar de kern geef ik het 4 sterren.

****

Marjon en Natasja en Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.