Zijspoor

Zijspoor

Auteur: Josha Zwaan
Uitgever: Uitgeverij Ten Have
Jaar: 2016
Bladzijden: 192

Over het boek:
In Zijspoor vertelt Zwaan over haar zoon die op 25 maart 2011 wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op. Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij.
Er zijn momenten van diepe angst, wanhoop, maar ook troost, liefde en besef van grote schoonheid. Een aangrijpend en meeslepend verhaal, dat leest als een roman van Josha Zwaan.

Mening Marjon:
Josha schrijft eerlijk over wat er met haar gebeurt als haar zoon Jim plotseling ernstig ziek wordt. Eerst denkt ze heel luchtig dat het wel zal loslopen maar als blijkt dat zijn ziekte levensbedreigend is, verandert er van alles bij haar – en bij de andere leden van haar gezin. Ze schrijft heel open over haar zorgen, angsten, haar wanhoop en machteloosheid. Ze analyseert haar eigen gevoelens en gedrag en daarmee zie je haar groeien en veranderen door het boek heen. Door haar meeslepende schrijfstijl is het alsof je naast haar staat, het meebeleeft en haar emoties op jou overslaan. Ik las het boek in Ă©Ă©n dag uit; niet meer weg te leggen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.