Zoals de wind waait

zoals de wind waait

Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2015
Bladzijden: 448

Over het boek:
De liefde van een moeder

Een levensgroot geheim

De zoektocht van een dochter naar de waarheid
Alice, de moeder van Jenna Metcalf, verdween ruim tien jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden, terwijl ze in New-England het gedrag van olifanten bestudeerde. Jenna kan niet geloven dat haar moeder haar als peuter zomaar in de steek heeft gelaten. Ze bestudeert dagelijks Alice’ aantekeningen in de hoop een aanwijzing te vinden. Ten slotte besluit Jenna de hulp in te roepen van Serenity, een in opspraak geraakte helderziende, en de cynische privĂ©detective Virgil, die destijds betrokken was bij het politieonderzoek. Drie eenzame zielen die lastige vragen stellen en totaal niet voorbereid zijn
op de verpletterende uitkomst van hun speurtocht.

Mening Natasja:
Wat een apart verhaal was dit zeg, ik heb hier gewoon nog dagen aan lopen denken.
Als je helemaal niks hebt met de paranormale wereld, denk ik niet dat je dit boek zal waarderen, maar voor de liefhebbers is dit echt een geweldige aanrader.
Het verhaal word afgewisseld door verhalen van Alice, Jenna, Serenity en Virgil. In het begin vertelt Alice veel over het leven van de olifanten, hoe ze rouwen en hoe ze met bepaalde gevoelens omgaan, je kunt het vaak vergelijken met de mens. Soms vond ik deze verhalen langdradig, maar toch zaten er ook stukken tussen die erg interessant waren, en die je zeker zult onthouden.
Dit is dan ook echt het enige waarom ik een half sterretje minder heb gegeven, want verder was het zeker erg mooi en het plot


.. ik zag het echt niet aankomen. Een boek waar ik nog vaak aan zal denken.

****1/2

Mening Marjon:
Ik ben diep onder de indruk van dit boek. Ik denk dat het verhaal nog lang in mijn hoofd zal spoken. Het is een heel mooi boek, een diep boek. Over liefde, moederliefde, over verlies en rouw. Er wordt een paralel getrokken tussen het leven van olifanten en dat van mensen. Ik vind vooral de stukjes verteld door Alice heel mooi en bijzonder: ze vertelt heel veel over olifanten. Veel wist ik al, maar niet alles. Wat zijn het bijzondere dieren. Maar uiteindelijk gaat het boek over de zoektocht van Jenna naar haar verdwenen moeder Alice. Leeft Alice nog en zijn de stukjes die ze vertelt allemaal uit het verleden of niet? De hoofdstukken worden afwisselend verteld door Jenna, haar moeder Alice, paragnost Serenity en oud-agent Virgil. Het einde is meer dan verrassend. Geen moment heb ik het idee gehad dat het verhaal zo in elkaar kon zitten. Maar tegelijk besefte ik dat het boek vol aanwijzingen zit. Samenvattend is dit een prachtige roman met veel diepgang, spelend met het idee dat er veel meer is tussen hemel en aarde. Prachtig.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.