Zoet verlangen & Volle overgave (Ondertoon van liefde 1 & 2)

  

Auteur: Kate Paris
Uitgever: Smashwords Edition
Jaar: 2017

Over Zoet Verlangen:
“Ik ben op twee plaatsen tegelijk als ik me omdraai en struikel op hetzelfde moment het restaurant en mijn hotelkamer in. In die laatste gooi ik mijn koffer op het bed en kwak alles erin wat ik bij me heb. Iemand roept me, bonst op de deur. Ik schuif snel het veiligheidskettinkje ervoor en ga bovenop mijn koffer zitten in een poging hem dicht te krijgen. Ik kijk in de ogen van Alexander, maar zie die van Olivier. Ik stap langs hem heen en ren zo hard als ik kan het hotel in Aspen uit. In Hotel Ford houd ik nog steeds krampachtig de klink van de deur vast.”

De dag waarop Ivy Jansen haar grootste ambitie waar zou maken, werd de dag waarop ze alles verloor. Haar toekomstdroom. Haar grote liefde. Haar zelfvertrouwen. Gebroken vlucht ze vanuit Amerika terug naar Nederland, waar ze veiligheid zoekt in de nachtclub van jeugdvriend Bernd. Haar collega’s ontdekken al snel dat ze een bijzondere gave heeft als het aankomt op het herkennen van wijn en verleiden haar tot het spel ‘The kiss of the bottle’.
Ongewild trekt ze hierbij de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Hij biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant en confronteert haar zo onbewust met een verleden dat ze zo krampachtig probeert te vergeten. Al snel gaat Ivy niet alleen helemaal op in haar nieuwe werk, maar ook in de relatie met Alexander, die haar precies lijkt te geven wat ze nodig heeft.

Over Volle Overgave:
“Als ik het doek dat voor de deur van de wijnkelder hangt opzij duw, voel ik me net Assepoester in de verkeerde film. De goede fee is gekomen en heeft me alles gegeven wat ik nodig heb om mijn prins te bereiken, inclusief een prachtige rode baljurk en hoge zilveren hakjes, maar de prins is vergeten dat hij verliefd is en zwiert met de boze stiefzuster door de balzaal.”

Net als Ivy denkt haar ‘lang en gelukkig’ met Alexander te hebben gevonden, werpt een echo uit het verleden een schaduw over hun relatie. Opnieuw staat Ivy voor de keuze: vluchten of vechten voor alles waar ze van houdt. Tegelijkertijd worstelt ze met het geheim van Rosie. Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar nieuwe vriendin of bij jeugdvriend Bernd? Als de situatie zowel op haar werk als bij Bernds Club Inked escaleert, besluit Ivy terug te keren naar de plek die ze zo lang heeft vermeden. Maar de familie Ford laat haar niet los.

Mening Natasja (beide boeken):
Ivy heeft een verleden waar ze niet graag aan herinnerd wil worden en zoekt haar troost bij Bernd. In de nachtclub van Bernd vindt ze al snel haar draai en weet de mensen te vermaken met haar talent voor het herkennen van alle wijn soorten.
Toch wordt ze steeds met haar verleden geconfronteerd en het ergste is nog wel: gaat het zich weer herhalen?
Een geweldig boek voor deze zomer, je proeft haast zelf de heerlijke wijnen en niet te vergeten de mannen die erg goed uit de verf komen in dit verhaal.
Het verhaal springt van het heden naar het verleden zodat je beetje bij beetje te weten komt wat Ivy ertoe heeft gedwongen om Amerika te verlaten.
Gebroken harten, geheimen, erotiek en leugens, maken dit boek tot een mooi geheel en zorgt ervoor dat je alleen nog maar door wil lezen en wil weten waar dit gaat eindigen.

*****

Natasja.

In papieren versie zijn de boeken in Ă©Ă©n bundel verschenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.