Zomer aan het meer (Avalon / The Lakeshore Chronicles 1)*****

zomeraanhetmeer1

Ook verschenen in een bundel:

Avalon-bundel

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2011
Bladzijden: 347

Samenvatting:
Na de zoveelste teleurstelling in de liefde heeft het zelfvertrouwen van Olivia Bellamy een knauw gekregen. Het liefst wil ze haar ex, haar ouders en iedereen in Manhattan ontvluchten. De opdracht om het idyllisch gelegen oude zomerkamp van haar familie in de originele staat terug te brengen zou dus als geroepen moeten komen. Haar grootouders willen er dolgraag hun gouden bruiloft vieren, met al hun vrienden en familie. Maar voor Olivia brengt de terugkeer naar Kamp Kioga ook een hoop ongemakkelijke herinneringen met zich mee uit de tijd dat ze nog een brildragende, te dikke tiener was. Zonder vrienden, behalve Ă©Ă©n heel bijzondere jongen: Connor Davis. Hij was net zo ongelukkig en eenzaam als zij. En hij brak haar hart, de laatste zomer voordat ze ging studeren. Al op de eerste dag dat ze in het verwaarloosde kamp aan de slag gaat, ontdekt ze dat er in de wijde omtrek maar Ă©Ă©n aannemer is die haar kan helpen – en hij heet Connor Davis!

Mening:
Wat een verrassing, deze roman. Ik verwachtte een ontspannen liefdesverhaal en meer niet. Maar in plaats daarvan las ik een ontspannen liefdesverhaal met ook een hoop andere zaken, die dieper gaan. Het gaat niet alleen om de liefde, maar ook om jezelf ontwikkelen, om dingen die in het verleden plaatsvonden en nu nog uitgewerkt en ontdekt moeten worden. Het gaat over de juiste keuzes maken. Ik denk dat veel mensen zich wel in dit boek zullen herkennen. Het verhaal wisselt van heden naar verschillende stukjes verleden, zonder dat het verwarrend wordt. Het boek leest heerlijk weg. Op naar de volgende 3 delen!

*****

Marjon.

13 gedachten over “Zomer aan het meer (Avalon / The Lakeshore Chronicles 1)*****”

  1. Natasja, het is een serie zoals Virgin River zeg maar. In volgorde lezen dus! Zover ik weet zijn er nog maar 4 delen. Maar het is verslavend genoeg, want ik ben al in het tweede deel bezig haha.

   Ja, ik begin ook steeds meer fan van Harlequin te worden!

 1. Ik ben het helemaal met de recensie van Marjon eens.
  Een mooie roman met diepgang en een verhaal om je in te verliezen, en personen die je in je hart sluit.
  Het verhaal word ook nergens saai en je leert steeds meer mensen kennen die we volgens mij in de volgende delen zeker weer eens terug gaan zien.
  Ik ben al in veel boeken begonnen die een deel waren van een serie die ik nu nog steeds moet uit gaan lezen, maar Ă©Ă©n ding is zeker, in deze serie ga ik snel weer verder,want het leest heerlijk weg en is zeker verslavend.
  ook voor mij 5 dikke sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.