Zomervlinders

zomervlinders

Auteur: Milly Johnson
Uitgever: Dutch Media uitgevers
Bladzijden: 479
Jaar: 2011

Over het boek:
Anna, Grace, Dawn en Raychel zien elkaar elke dag op hun werk, maar ze weten niets van elkaars verbroken relaties, liefdeloze huwelijken en donkere jeugdgeheimen. Wanneer de levenslustige Christie hun afdeling overneemt en een band tussen hen smeedt, ontdekken de vijf vrouwen hoeveel plezier en steun Ă©chte vriendschap biedt. De vijf vrouwen beleven een onvergetelijke zomer, die hun leven voorgoed verandert.

Mening Natasja:
De vier vrouwen, Anna,Grace, dawn en Raychel, werken samen maar hebben totaal geen band met elkaar, totdat ze een nieuwe baas krijgen.
Christie is niet alleen een totale vernieuwing op de werk vloer, maar ze gaat steeds meer voor iedereen betekenen. Je zou haast zeggen dat ze een engel hebben gestuurd.

In Ă©Ă©n woord “geweldig”.
Wat een mooie verhalen van de vijf vrouwen in dit boek, ze zijn totaal verschillend, maar hebben zoveel gemeen zonder dat ze dat weten.
Christie is voor mij als een soort van engel in dit boek neergezet, ze doorziet de mensen, en voelt de dingen perfect aan, waardoor de band van de vrouwen steeds hechter en hechter word.
Allemaal hebben ze hun eigen problemen, waardoor het verhaal nergens saai word, en dat zorgt er weer voor dat het als een speer weg leest.
Een boek dat laat zien hoe mooi ware vriendschap moet zijn.
Lekker luchtig en toch de nodige diepgang. Ik heb er van genoten.

*****

Mening Marjon (29-8-2011):
Ik moest even wennen aan de directe manier van schrijven, soms wat eenvoudig en dan weer juist niet. Maar dat wennen kan ook komen omdat ik van het ene soort boek overvlieg naar het andere soort. Elke auteur heeft zijn/haar eigen schrijfstijl tenslotte. Toen ik er eenmaal in zat, kon ik het boek moeilijk wegleggen. Je gaat van de hoofdpersonen houden, leeft met ze mee en ook al zit er enige voorspelbaarheid in; je wilt weten hoe het afloopt, of ze de juiste beslissing nemen. Heerlijk boek.

****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.