Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein 7)

Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2017

Over het boek:
Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wĂ©l spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris
Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Mening Marjon:
Ik heb van deze hele serie genoten: de serie is een absolute aanrader. Toch vind ik dit boek minder sterk. Het voelt hier en daar een beetje onwaarschijnlijk en als de dader al ver voor het einde bekend gemaakt wordt, zwakt dat toch een beetje de spanning af. Ook Frieda Klein, steeds heel sterk en goed neergezet vond ik minder aan bod komen in dit boek. Toch heb ik het boek aan een stuk door gelezen: het is ondanks de minpunten een echte pageturner, zoals de meeste boeken van dit schrijversduo. Er zou nog een achtste deel komen en daar kijk ik echt naar uit: er blijft te veel openstaan.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

blauwemaandag dinsdagisvoorbij wachtenopwoensdag donderdagskinderen denkenaanvrijdag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.