Zondagsleven

Auteur: Judith Visser
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2020
Bladzijden: 464
Over het boek:
Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s Ă©n haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creĂ«ren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…Waar Zondagskind ging over opgroeien met autisme, gaat Zondagsleven over je eigen weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Mening Marjon:
Verloren was ik vanaf bladzijde 1. Ik had al zo genoten van Zondagskind en natuurlijk wilde ik weten hoe het verder ging met Jasmijn Vink. Het is een fictief verhaal geworden met heel veel autobiografische elementen, dat zal voor iedereen duidelijk zijn. Voor mensen die geen ASS (autisme spectrum syndroom) hebben kan het heel veel duidelijk maken en voor mensen die het wel hebben (ik bijvoorbeeld) is er veel herkenbaarheid. De ik-persoon (Jasmijn) vertelt heel puur en eerlijk hoe ze dingen beleeft, hoe moeilijk een relatie is, meekomen op de werkvloer, wat het met haar doet en wat het haar kost. Aangrijpend, ontroerend, mooi. Ik kan niet anders zeggen.
Kleine kanttekening:
De prijs van die ebook is bizar hoog. Ik koop zelden een ebook boven de 10,00 en dit boek kostte me 13,99. Voor iets wat ik niet kan weggeven, uitlenen of verkopen. Als de auteur daardoor extra verdient kan ik er nog vrede mee hebben, maar ik ben bang dat de uitgever er vooral aan verdient. Ik heb dan ook dagen getwijfeld, maar ‘moest’ het gewoon kopen.
*****
Marjon
Het voorgaande boek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.