Zustermoord (Rizzoli & Isles 4)

 

Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2008/2011
Bladzijden: 336

Over het boek:
Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is.
Maar nooit eerder bood het slachtoffer van een gewelddadige moord zo’n angstaanjagende aanblik als deze keer. Daar komt tot verbijstering van haar en rechercheur Jane Rizzoli bij dat de vrouw die voor Maura’s huis is doodgeschoten en die nu op de autopsietafel ligt, het evenbeeld is van Maura.

Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar al jaren een onbekende moordenaar rondwaart. Om hem te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven?

Mening Marjon:
Dit vind ik tot nu toe het beste boek van de serie. Waarom? Het is de beklemming die je het hele boek door voelt, het verhaal zelf dat zich vooral focust op Maura Isles. Maura is geadopteerd maar heeft geen weet van haar afkomst. Nu wordt ze daar op afschuwelijke manier mee geconfronteerd. Iedereen is weer goed neergezet: Maura, Jane Rizzoli en zelfs de arrogante psychiater dr. Doyle. Ik kon (en kan) het boek maar moeilijk loslaten. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

2 gedachten aan “Zustermoord (Rizzoli & Isles 4)”

    1. Ik heb de serie nog nooit gezien… Maar ik vind de actrices niet passen bij het beeld dat ik heb van Maura en Jane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.