Zwijgrecht

Zwijgrecht

Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 334
.
Korte samenvatting:
Hoe onvoorwaardelijk is vriendschap?
Hoe maakbaar is het leven?
In welke mate wordt het leven bepaald door je lot?
Op sommige vragen kun je soms maar beter geen antwoord krijgen…

Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie wonen hun hele leven in hetzelfde dorp en zijn sinds hun jeugd met elkaar bevriend, als ze Amy Patijn ontmoeten. Al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig.
Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie die sfeer te doorbreken.
.
Mening:
Wow! Je kan het een thriller noemen of een psychologische roman, maar het is Loes den Hollander weer gelukt. Het grijpt je naar de keel, de wereld om je heen vervaagt en het laat je niet meer los. Wat een ongelofelijk goed boek. Indrukwekkend.
.
Aantal sterren (maximaal 5) *****
.
Marjon.

4 gedachten aan “Zwijgrecht”

 1. Ik heb dit weekend ook een boek van Loes den Hollander uitgelezen ‘Naaktportret’, maar ik vond dat boek een beetje rommelig en hak op de tak… Maar ze heeft nog meer boeken geschreven, dus volgende keer een nieuwe poging wagen 😉

  1. Naaktportret is haar eerste boek en ze is beter geworden in de loop der tijd. Maar ze heeft inderdaad wel een schrijfstijl waar je even aan moet wennen.

   Ik ben (even off topic) begonnen in Zusje van Rosamund Lupton. Ik was eigenlijk in een boek van Katie Fforde begonnen, maar ik kan nu wel stellen dat dat echt niet mijn schrijfster is, al begrijp ik niet waarom. En toen moest ik iets anders en werd het Zusje. Ik moet er nog even inkomen hoor.

 2. Weer een goed boek van Loes den Hollander. Een nadeel vond ik de vele namen die allemaal wat met elkaar te maken hadden. Ook al heeft Loes voorin een overzicht geplaats van de onderlinge relaties. Goedgeschreven, met een onderliggende spanning.
  De personages zijn goed uitgewerkt.

  1. Ja, dat kun je wel aan Loes overlaten! Ik heb dat overzicht niet meer gebruikt, maar er zitten inderdaad veel (ingewikkelde) relaties in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.