100% Suikervrij in 30 dagen

suikervrij

Auteur: Carola van Bemmelen
Uitgever: Spectrum
Jaar: 2014
Aantal bladzijden: 176

Samenvatting:
Het wordt steeds duidelijker dat suiker een enorme invloed heeft op de gezondheid. Sterker nog: het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan gaat dat lukken! Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks, van bijgerecht tot overheerlijk dessert), voorbeeldmenus en praktische tips helpen je de maand door. Je bemerkt razendsnel effect: voel je energieker, ervaar een betere nachtrust, Ă©n gewichtsverlies. Gun jezelf deze gezondheidsverbetering en doe mee aan de Sugarchallenge! – Veel informatie over wat suiker met je doet – Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan – IngrediĂ«nten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkel.

Mening:
Ik heb studies over voeding gedaan en houd me erg bezig met de relatie tussen voeding en gezondheid. Daarom kocht ik dit boek en ook het Broodbuik-boek (dat moet ik nog gaan lezen).
Dit boek begint met de psychologie van eten, maar ook van andere zoethoudertjes zoals bijvoorbeeld steeds iets willen kopen. Dat gaat natuurlijk voor alle soorten voedingsmiddelen op. Pas halverwege gaat het echt over suiker (en zoetstoffen die eigenlijk nog schadelijker zijn!). Het leest prettig weg en is zeer informatief. Ik realiseer me wel dat echt suikervrij eten best een grote aanpassing vergt, vooral als je vaak buiten de deur eet. Maar het streven ernaar is al deels gewonnen. Achterin staan een aantal goed te maken recepten.

****

Marjon.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.