5 Ingrediënten

 

Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Over het boek:
Snel, simpel, superlekker – dé opvolger van Jamie in 15 minuten

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.

Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.

Mening Marjon:
En zo zouden er meer kookboeken moeten zijn: vol gerechten met steeds maar 5 ingrediënten. Eerlijk is eerlijk: boter of olie, rode wijnazijn, peper en zout telt hij niet mee. Niet verkeerd natuurlijk, alleen die azijn begrijp ik niet helemaal. Want ik maak in de keuken ook gebruik van appelazijn, witte wijnazijn en balsamicoazijn. Maar dat terzijde: het boek is fantastisch. Heel overzichtelijk, steeds 2 bladzijden per gerecht. Op de linkerbladzijde zie je kleine foto’s onder elkaar van de ingrediënten, welke ook nog in woorden genoemd worden met hoe het gerecht te bereiden. Op de rechter bladzijde steeds een foto van hoe het gerecht moet worden. Er staat voor elk wat wils in: aardappels, pasta, rundvlees, kip, vis, varkensvlees, vegetarisch, ei, zoet (desserts). Ik heb al een paar gerechten gemaakt, maar moet toegeven dat ik er vaak toch een zesde ingrediënt aan toevoegde (rode wijn bij de runderstoof bijvoorbeeld). Maar het principe is fantastisch en wat mij betreft schrijft hij er nog een deel 2 achteraan!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.