De bijbel van de Franse keuken

Auteur: Alain Caron
Uitgever: Carrera Culinair
Jaar: 2018
Bladzijden: 480

Over het boek:
De bijbel van de Franse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen

Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

MEER DAN 180 RECEPTEN UIT DE FRANSE KEUKEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
INCLUSIEF LIJST MET FRANSE CULINAIRE BEGRIPPEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
MET RECEPTEN UIT ELKE REGIO VAN FRANKRIJK

Mening Marjon:
Als je een boek zoekt met veel recepten is dan kan ik je dit boek aanraden. Het staat boordevol recepten, authentieke Franse recepten die niet ingewikkeld zijn. De auteur heeft het ingedeeld naar elk deel van Frankrijk: Noordoost, Noordwest, Zuidoost, Zuidwest en Centraal. Per deel vind je veel recepten. Er is een begrippenlijst, alles is heel overzichtelijk en ook voorzien van mooie foto’s. Zeker een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.