Het ultieme low carb kookboek

Auteur: Jane Faerber
Uitgever: Deltas
Jaar: 2016
Bladzijden: 208

Over het boek:
Dat koolhydraten ons sloom en dik maken, weten we al langer. Maar dat vet ons niet vet, maar gelukkig en gezond maakt, dat is nieuw! Daardoor zit je met de ‘low carb, high fat’-methode beter in je vel en val je blijvend af. Door koolhydraten uit je voeding te schrappen verlies je immers snel gewicht, en het eten van meer gezonde, natuurlijke vetten geeft je langer een verzadigd gevoel, waardoor je niet meer naar zoete tussendoortjes grijpt.

‘Low carb, high fat’-voeding kent in de Scandinavische landen een grote populariteit en heeft zich daar bewezen als gezonde levensstijl. Hoe de methode werkt en waarom vet alles behalve slecht is, wordt in dit boek duidelijk uitgelegd door Jane Faerber, een bekend foodblogster en autoriteit op het gebied van LCHF in Denemarken. De vele tips zullen je helpen om dit nieuwe voedingspatroon geleidelijk in te voeren in je dagelijks leven.

Met de fantastische recepten in dit boek kun je bovendien meteen van start gaan! Ontdek de LCHF-versies van pizza, burgers en quiche, maar ook bijzondere gerechten als kipfilet in romige pindasaus of zalm met een laagje feta. Als dessert zijn er gezonde brownies met paranoten of panna cotta met mangogelei… om heerlijk van te genieten zonder schuldgevoel!

Mening Marjon:
Een mooi overzichtelijk boek over het eten van Low carbs High fat. Wat houdt het in, waarom zou je zo eten? Het wordt heel duidelijk uitgelegd, ook het waarom. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je je voeding en inname van belangrijke stoffen in balans kan houden. Daarna volgen heerlijke en makkelijke recepten met mooie foto’s die het boek extra ophalen. Het is een absolute aanrader in de gezonde keuken voor iedereen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.