Het Pauluslabyrint

Auteur: Jeroen Windmeijer
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 400

Over het boek:
De Dan Brown van de Lage Landen

Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed.

Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?

Mening Marjon:
Men neme de mooie oude stad Leiden, een geheim genootschap, een geleerde van de universiteit, de verdwijning van twee mensen en een ondergronds gangenstelsel. En daar bouw je een thriller op die je vervolgens niet meer weglegt. Behalve spannend is het ook interessant en je zoekt steeds dingen op op internet: wat is echt, wat niet? Ik ben al vaak in Leiden geweest en zag dankzij de levendige beschrijvingen alle straatjes en bezienswaardigheden voor me. Niet meer weg te leggen.

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

*****

Marjon

Eén gedachte over “Het Pauluslabyrint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.