Aan de oever van de Seine

 

Auteur: Jennifer Robson
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden:

Over het boek:
De jonge lady Helen probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?
Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Helen probeert ook Sam het verleden achter zich te laten.

Mening Marjon:
Een mooie historische feelgood-roman die zich afspeelt in de stad van de liefde: Parijs in de jaren 20 van de vorige eeuw. Als Helena een ernstige vorm van roodvonk overleeft besluit ze dat ze echt gaat leven. Ze krijgt de kans naar Parijs te gaan en onder de hoede van haar moderne tante Agnes een ander leven op te bouwen. Ze begint een kunstschildercursus en maakt nieuwe vrienden uit allerlei klassen, iets wat helemaal nieuw voor haar is. Ook ontmoet ze de Amerikaan Sam Howard die heel anders is dan de mannen waar haar ouders haar graag mee zien. Ze probeert zich te ontworstelen aan haar klasse en leven maar eigenlijk is ze doodsbang. Gaandeweg zie je haar groeien: ze krijgt meer zelfvertrouwen en dat verandert haar leven.
Mooi boek, leest lekker weg, niet al te veel diepgang maar genoeg om je aandacht vast te houden. De sfeer van Parijs is aardig samengevat. Al met al heb ik genoten van dit boek! Aanrader.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever waarvoor mijn hartelijke dank!

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.