ABBA – Het officiële fotoboek

ABBA-Boek

Auteurs: ABBA, Jan Gradvall & Petter Karlsson
Uitgever: Sijthoff
Jaar: 2014
Bladzijden: 400

Samenvatting:
Het eerste officiële fotoboek waar de ABBA-bandleden hun medewerking aan verleenden. Met nooit eerder gepubliceerde foto’s uit de privécollecties van de bandleden.
Het boek bevat meer dan 500 foto’s uit de persoonlijke arschieven van Bjorn, Benny, Agneta en Anni-Frid. Veel daarvan zijn nog nooit eerder gepubliceerd. Veertig jaar na ‘Waterloo’ is ABBA nog steeds hot!
Voorzien van speciaal voorwoord van de bandleden: een musthave voor alle ABBA-fans!

Mening:
Ik heb 2 grote liefdes op muziekgebied: Queen en Abba. En als er dan zo’n bijzonder fotoboek uitkomt van Abba omdat het 40 jaar geleden is dat ze het Eurovisie Songfestival wonnen, moet je dat hebben natuurlijk! Wat heb ik er van genoten! 400 Bladzijden vol bijzondere foto’s maar ook met veel begeleidende tekst. Niet alleen het verhaal van Abba maar ook leuke anekdotes en onderschriften. Het boek is groot en zwaar en ziet er mooi uit. Voor Abbafans zeker een aanrader!

Het boek hoort misschien minder thuis hier, maar het is wel een boek dat ik gelezen heb 🙂 En daarom zet ik het er gewoon tussen.

*****

Marjon.

7 gedachten over “ABBA – Het officiële fotoboek”

 1. Hallo Marjon,
  Ik ben zowel fan van Queen en Abba. ‘k Ben vroeger ooit naar een film geweest van Abba maar dat is al erg lang geleden. Ze hebben met zijn viertjes heel wat mee gemaakt en prachtige liedjes vertolkd, ik kan er naar blijven kijken. Toen de dames op solotoer gingen hebben ze volgens mij niet zo veel meer gescoord, is toch heel anders dan met z’n vieren optreden. Ik heb genoten van hun en doe dit ook nog steeds van Queen. Wat een geweldige songs hebben die ook gemaakt. Superieur…..
  Groeten van Trudie.

  1. Hallo Trudie,

   Grappig dat jij naast ABBA ook Queen als favoriet hebt! Ik ben dus niet de enige. Ik heb vooral Agnetha solo nog gevolgd, ben behalve van ABBA ook van haar (en haar stem) een liefhebber. Maar het succes dat ABBA had heeft niemand meer geëvenaard. ABBA the Movie heb ik als kind in de bioscoop gezien, maar later had ik de film ook op video en nu heb ik de film ook op dvd. Dat wordt nog geregeld opgezet!

   Groetjes, Marjon.

 2. Wat leuk om een boek als dit hier tegen te komen. De muziek van Abba en Queen vind ik ook geweldig. Het zijn twee bands die moeilijk met andere musici te vergelijken zijn en een eigen geluid hebben.
  Ik was nog een jonge tiener toen Abba het Eurovisie Songfestival won en was meteen verkocht door de muziek die ze maakten. Ik ben ze dan ook altijd blijven volgen en bij Queen gaat het volume van de radio ook altijd nog een tandje luider zodra ik ze daar voorbij hoor komen. Heerlijke muziek!

  Hartelijke groet,
  Elly

  1. Hallo Elly,

   Ik denk dat dat het geheim is: ze hebben zo hun eigen geluid. Dat verklaart dan misschien waarom ik ze allebei zo goed vind, terwijl ik vind dat hun muziek weinig gemeen heeft.
   Ik was ruim 8 toen ABBA won, ik mocht voor het eerst opblijven voor het Eurovisie Songfestival en logeerde bij mijn opa en oma: met een dekentje op de bank en naast me limonade en Nibbits. Ik herinner me die avond alsof het gisteren was! Ik werd die avond een fan en al mijn zakgeld ging naar ABBA – tijdschriften waar ze in voor kwamen, singles, elpees… En nu heb ik alles weer digitaal natuurlijk. Maar dit boek is een prachtig papieren boek, echt de moeite waard!

   Groetjes, Marjon.

 3. ABBA – The Secret
  //www.ABBAtheSecret.com

  It was forty years ago today
  Eurovision made the band to play
  They’ve been going in a brand new style
  And they’re guaranteed to raise a smile
  No need to introduce to you
  The acts you’ve known for all these years
  Sweden’s sweetest but most powerful band!

  We’re Anni-frid, Agnetha, Benny, Björn
  We hope you will enjoy the show
  Anni-frid, Agnetha, Benny, Björn
  Sit back and let the evening go
  We simply spell it ABBA
  Simply spell it ABBA
  Sweden’s sweetest greatest export band

  Still wonderful to be here
  It’s certainly a thrill
  Especially after all these years
  We’d like to take you in our hearts, no, never let you go

  I don’t really want to stop the show
  But I thought you might like to know
  That the singers going to sing a song
  And they want you all to sing along
  So let me introduce to you
  The one and only Waterloo
  Sweden’s sweetest but most powerful band!

   1. Dank je. Eigenlijk is het not done om een Beatle-tekst te gebruiken als je een ABBA-tribute maakt. Daarom staat dit gedicht niet op mijn site. Hopelijk begrijpt iedereen op welke melodie je dit moet zingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.