Abba on speaking terms

Schrijver: Frédéric Tonnon & Marisa Garau
Uitgever: House of Books B.V.
Jaar: 2002
Aantal blz: 224

Over het boek:
Over ABBA is al veel geschreven. Maar vreemd genoeg heeft tot nu toe niemand de mensen gesproken die direct betrokken waren bij het succes en het uiteenvallen van ABBA. In ‘ABBA – on speaking terms’ horen we eindelijk hun verhalen.
Na ontmoetingen met Agnetha, Benny en Frida door de jaren heen, en een recent interview met Björn, zaten de auteurs Frédéric Tonnon en Marisa Garau op het juiste spoor. Dankzij de hulp van Marie Ledin-Anderson, dochter van ABBA’s manager, wisten ze vele, praktisch onvindbare mensen die met ABBA hebben gewerkt, te achterhalen.
Maar hoe vergaat het Agnetha, Benny, Björn en Frida tegenwoordig? Nadat haar solocarrière beëindigd was, heeft Frida zich toegelegd op sociale projecten. En het laatste nieuws is dat ze een duet heeft opgenomen met de operazangeres Filippa Giordano. Benny is nog steeds actief als componist. Benny en Björn vieren samen successen met de hitmusical ‘Mamma Mia!’ die in 2003 in Nederland door Joop van den Ende op de planken wordt gebracht. De grootste verrassing in dit boek komt echter van Agnetha. Na een jarenlange stilte zal zij haar rentree maken met een nieuw album.
Vragen als: hoe is het begonnen? Waar ging het mis? Waarom kwamen ze nooit meer bij elkaar? Hoe waren de onderlinge verhoudingen? De antwoorden zijn allemaal te lezen in: ABBA – On Speaking Terms.

Mening Marjon (17 juli 2006):
Geweldig! Ik ben natuurlijk een ABBA-fan, er mee opgegroeid en ook ik vond hun wereld een droomwereld als klein meisje. Lezen hoe het werkelijk is geweest is absoluut een openbaring. Niets glamour en glitter. Idioot eigenlijk, dat wij ‘gewone’ mensen zo’n vertekend beeld van dat leven hebben. Het is eigenlijk een wreed leven. Vooral Agnetha heeft er erg onder geleden. Maar de muziek wordt er niet minder om. Absoluut een aanrader, tenzij je je illusie niet wilt laten ontnemen.
En voor wie het leuk vindt: er staan veel mooie en bijzondere foto’s in.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.