Afgesneden

 

Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: Mistral
Jaar: 2013

Over het boek:
Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland.
‘Ga maar verder met de buikorganen, ik red het alleen wel,’ zei Herzfeld, terwijl hij het oculair scherp stelde. Op het eerste gezicht zagen de tekens op de celstof eruit als toevallige verontreinigingen. Maar toen draaide hij het papier honderdtachtig graden en ontwaarde hij de getallen die erop stonden. Ze zagen eruit als een mobiel telefoonnummer en Herzfeld wilde zijn collega’s net van zijn merkwaardige ontdekking vertellen, toen hij de zes kleine letters onder de getallen ontdekte. Ze sprongen door de microscoop direct in zijn amygdala, in het deel van de hersens dat voor angstreacties verantwoordelijk is. Zijn hartslag versnelde, zweet parelde op zijn voorhoofd en zijn mond werd droog. Tegelijk had Herzfeld nog maar Ă©Ă©n gedachte: Laat dit alsjeblieft toeval zijn.
Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.

Mening Clasien:
Fitzek blijft toch wel Ă©Ă©n van mijn favoriete thrillerschrijvers. Tot nu toe vond ik 1 boek van hem minder: “De ogenverzamelaar”. Maar de rest is 5* waard, huiveringwekkende spanning, nooit saai.

Ook “Afgesneden” is er weer eentje van topklasse, alhoewel ik er even in moest komen, omdat je meerdere verhalen leest die met elkaar te maken hebben.
Een seriemoordenaar die mensen vermoordt en binnenin het lijk een boodschap achterlaat. Als je tegen luguber kan dan is dit een thriller voor jou.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.