Afrekening in bloed (Inspecteur Lynley-mysterie 2)

afrekening in bloed

Schrijver: Elizabeth George
Uitgever: Bruna
Jaar: 1989/1992/2016
Aantal blz: 322

Over het boek:
Op Westerbrae, een statig landhuis in Schotland, verzamelt zich een groep acteurs voor de allereerste repetities van een nieuw, controversieel toneelstuk. Dezelfde avond nog wordt de schrijfster van het stuk, de mooie Joy Sinclair, vermoord.
Scotland Yard draagt inspecteur Thomas Lynley op deze moord te onderzoeken en al gauw wordt duidelijk waarom juist hij op deze zaak is gezet: een van de verdachten is een bekende aristocraat en Lynley, zelf van adellijke afkomst, wordt geacht deze delicate zaak met de grootst mogelijke discretie af te handelen. Een stuitend geval van klassejustitie volgens Barbara Havers. Lynleys partner en onvermoeibare strijdster voor gelijkberechtiging, van wie in deze zaak dan ook collegialiteit kan worden verwacht. Een volgende complicatie doet zich voor wanneer lady Helen, de vrouw voor wie Lynley een diepe liefde koestert, zich onder de verdachten blijkt te bevinden, in gezelschap van een nieuwe minnaar.. Verblind door hevige passie en felle jaloezie dreigt Lynley de grens tussen professionele objectiviteit en persoonlijke betrokkenheid uit het oog te verliezen. Tot overmaat van ramp blijkt het bewuste toneelstuk dan ook nog eens genoeg materiaal te bevatten om de hele cast een motief tot moord te geven…

Mening Marjon (3-7-2008):
Wat een heerlijk boek. Spannend van het begin tot eind, omdat je wordt mee gezogen in het ingewikkelde plot. Dit was mijn derde Elizabeth George en ik weet nu al dat ik ze allemaal wil lezen (en het liefst ook wil hebben). Wel had ik nu al voor de derde keer dat ik soms even door de bomen het bos niet meer zag qua medespelers in het boek. Ergens maakt Elizabeth George voor mij niet voldoende onderscheid in karakters en uitstraling van haar hoofdpersonen. Maar het is haar vergeven. ;-)))

****

Marjon.

Voorgaande deel:

totdatdedood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.