Alarmfase rood

Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
Jaar: 1999
Bladzijden: 350

Over het boek:
Emma Watson, een briljante arts, is klaar voor de missie van haar leven: onderzoek doen naar levende wezens in de ruimte. Haar man Jack moet vanwege lichamelijke klachten verbitterd toezien hoe Emma zich zonder hem voorbereidt o de expeditie. Zodra Emma en de vijf bemanningsleden het ruimtestation bereiken, gaat er van alles mis. In een alarmerend tempo vermenigvuldigt zich een onbekend virus dat de bemanning infecteert. Hoewel Emma, de arts aan boord, verwoed probeert de astronauten te redden, sterft de een na de ander onder haar handen.

Mening Marjon (13 juli 2008):
Normaal gesproken zou een boek met zo’n onderwerp niet lezen; thriller of niet. Maar als fan van Tess Gerritsen toog ik toch aan dit boek. En ik kan zeggen dat het eigenlijk een afschuwelijk boek is. Ik werd er helemaal naar van en haar andere boeken lijken bijna soft naast deze. Maar ik kon het niet meer weg leggen en ik las het in 1 dag uit. En daarmee zeg ik eigenlijk: steengoed dit boek. Want als je dingen zo gruwelijk maakt en soms ook zo technisch en je houdt dan de aandacht van de lezer van het begin tot eind vast, ben je pas echt geslaagd. Geweldig. Ik hoop dat Tess Gerritsen nog vele boeken zal schrijven. Maar dan met andere onderwerpen dan in dit boek. ;-)))

Voor mensen die nog nooit iets van haar hebben gelezen… Maar dat wel willen… Begin niet direct met dit boek. Want hoewel haar schrijfstijl heel herkenbaar is, wijkt dit enorm af van de boeken die ze normaal schrijft.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.