Alice, het wolvenmeisje

alice2

Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2006
Aantal bladzijden: 368

Korte samenvatting:
Dr. Julia Cates is een beroemde kinderpsychiater ‘ tot een schandaal haar carriĂšre ruĂŻneert. In ongenade keert zij terug naar Rain Valley, een stadje in de buurt van Washington, waar ze is opgegroeid. Daar komt Julia in aanraking met een bijzonder zesjarig meisje, dat helemaal alleen vanuit de donkere bossen her stadje komt binnenlopen. Het wilde, vervuilde meisje kan of wil niet praten en is opgesloten in een wereld van onvoorstelbare angst en isolatie.

Mening:
Biblion noemt dit een ‘lichte roman’ en ik zou wel eens willen weten wat een ‘zware roman’ dan is. Wat een boek. Hij grijpt je aan vanaf de eerste bladzijde en het gaat dieper dan diep. Wat een prachtig verhaal. Soms vind ik boeken van haar een beetje tegenvallen, maar dan is er opeens een boek als dit. Wat een aanrader!

Aantal sterren (maximaal 5): *****

Marjon.

13 gedachten aan “Alice, het wolvenmeisje”

  1. Echt een prachtig boek hĂš!! Inderdaad typisch dat Biblion dit een lichte roman noemt… Heb je “Mijn verloren dochter” ook gelezen van haar? Vond ik ook een mooi boek!

    liefs

    1. Insoon, ik heb Mijn Verloren Dochter gisteren als eBook gekocht. Ben nog wat anders aan het lezen, maar binnenkort begin ik er in!

  2. heb deze gekocht via marktplaats omdat hij niet als ebook is na jullie reactie”s kon ik het niet laten en kon ik deze zeker niet missen,reactie volgt

  3. Mijn reactie van het boek *****

    Ik heb al best veel boeken van Kristin Hannah gelezen, en ook deze heeft me weer niet teleurgesteld.Gewoon prachtig, Zodra Julia terug keert naar waar ze is opgegroeid komt ze in een wereld vol emoties terecht,ze heeft haar eigen probleem nog niet verwerkt of ze word al opgezadeld met het volgend probleem,een zwaar verwilderd meisje ,waarvan niemand weet waar ze vandaan komt of wat ze heeft meegemaakt.Ooit heb ik eens een film gezien dat ook over een verwilderd meisje ging “Tinke”ook de film greep mij toen erg aan.Maar in een boek maak je je eigen personages en zit je in je eigen verhaal,waardoor ik helemaal van de wereld was en alleen maar wilde doorlezen en niets anders.Dit is ook zo’n verhaal dat als ze over een paar jaar vragen “ken je dat boek van het wolvenmeisje”? dat ik het zeker kan navertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.