Alleen verder (Heartland 1)

Auteur: Lauren Brooke
Uitgever: Kluitman
Jaar: ?
Bladzijden: 127
.
Over het boek:
Heartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde vangen Amy en haar familie bange en mishandelde paarden op, zodat ze kunnen genezen van hun littekens uit het verleden en hun vertrouwen in mensen weer terugkrijgen.
Amy voelt zich helemaal thuis op Heartland. Haar moeder heeft een speciale gave om contact te krijgen met angstige en wilde paarden en ze af te richten. Amy is zelf ook gek van paarden. Ze probeert zoveel mogelijk van haar moeder te leren en hoopt dat zij ook het talent heeft om naar paarden te luisteren en te begrijpen wat ze nodig hebben. Dan verandert alles door een tragisch ongeluk. Amy blijft wanhopig achter. Ze heeft nauwelijks ervaring en de enige logische oplossing lijkt Heartland sluiten. Maar dat wil Amy niet laten gebeuren…
.
Mening Marjon:
De serie Heartland is erg populair op de streaming diensten WithLove en NewFaith Network. Het is echt een serie voor volwassenen maar gebaseerd op jeugdboeken voor kinderen van 10-14 jaar. Ik besloot het eerste deel eens te proberen en het is verrassend leuk eigenlijk. Echt een aanrader. In dit boek verliest Amy haar moeder en daarom kom haar zus Lou over uit New York. Ze vormen samen met hun opa een gezin en ze lijken allemaal andere ideeën over de Paardenranch Heartland te hebben. Komen ze daar wel uit?
In het boek ligt Heartland In Virginia maar de serie op het scherm speelt zich af in Canada. Als je eerst de serie hebt gezien, blijven de beelden van de prachtige natuur van Canada in je hoofd zitten als je het boek leest.
.
*****
.
Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.