Alles en iedereen

Auteur: Anna Quindlen
Uitgeverij: Atlas
Jaar: 2010
Bladzijden: 300

Over het boek:
Adembenemend en onvergetelijk verhaal over een gruwelijk gezinsdrama
Mary Beth Latham is hovenier en getrouwd met een arts, maar bovenal is ze moeder van drie tieners. Haar gezin komt altijd op de eerste plaats en wanneer een van haar zoons depressief wordt, slokt dat al haar aandacht op. Hierdoor heeft ze geen oog voor Kiernan, het vriendje van haar dochter, die uit een gebroken gezin komt en kind aan huis is bij de Lathams. Wanneer haar dochter de relatie verbreekt, is Kiernan radeloos en zet hij door een onverwachte, gewelddadige daad het geregelde leven van Mary Beth totaal op zijn kop.
In Alles en iedereen is Anna Quindlen op haar best. Zorgvuldig bouwt ze de spanning op door de lezer eerst kennis te laten maken met het hechte gezin van Mary Beth. Op het moment dat je je een lid van de familie waant, slaat het noodlot in zijn meest verschrikkelijk vorm toe en blijf je als lezer net zo geschokt en ontredderd achter als Mary Beth.

Mening Marjon (5-1- 2011):
Dit is een heel goed verhaal, zoals je helemaal mee kabbelt op het wel en wee van het doorsnee gezin van Mary Beth. Ze heeft haar zorgen als moeder, zoekt haar weg als vrouw, heeft vriendinnen, haar werk, is echtgenote en beseft vooral dat ze gelukkig moet zijn. En als dan alles voorgoed verandert ben je echt geschokt, want je weet dat het kan gebeuren, maar altijd bij die ander. En Anna Quindlen heeft het vermogen je heel dichtbij te halen. Dus het r√°√°kt. Alleen daarom las ik het boek uit. Maar ik bleef het hele boek moeite houden met Quindlen’s schrijfstijl. Het hapert, het gaat te vaak terug naar herinneringen waardoor het verhaal zelf niet doorloopt. Jammer, want het goede verhaal weet ze wel neer te zetten, vol menselijkheid en psychologie.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.