Alles lijkt zoals het was

Auteur: Frits Spits
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2019
Bladzijden: 160

Over het boek:
Prachtige, intieme, autobiografische verhalen van radiomaker en televisiepresentator Frits Spits, die een ode brengen aan het leven en de liefde.
Alles lijkt zoals het was van Frits Spits is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde.
Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor Frits Spits. Had hij altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven.
Het zijn de meest recente Nederlandstalige liedjes van o.a. Yentl en De Boer, Diggy Dex, Spinvis en Anouk die Spits de weg wijzen naar die herinneringen.

Mening Marjon:
Wat een prachtig puur boek is dit geworden. Frits Spits eert hier op zijn manier zijn vrouw Greetje die in 2018 overleed. Hij doet dit aan de hand van de teksten van liedjes. Hij vertelt eerlijk hoe hij rouwt, het alleen-zijn ervaart en beeldt dit uit met songteksten. Hij doet dit op een mooie pure manier. Ik werd diverse keren geraakt door hoe hij het vertelt. Een mooi integer en gevoelig boek over een vrouw die ik niet heb gekend maar waarvan ik nu toch denk: wat een bijzondere persoonlijkheid moet ze geweest zijn.

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.