Alles of niets

allesofniets

Auteur: Gillian King
Uitgever: Omniboek
Jaar: 2015
Bladzijden: 240

Over het boek:
Alles of niets!, een gelaagde feelgoodroman van de Haagse topauteur Gillian King. Nikki‚Äôs jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze h√°√°r Thijs verliest aan een ander? Gillian King heeft haar stijl gevonden. Ze is op haar best in moza√Įekverhalen, waarin je meeleeft met alle personages. Dankzij de subtiele humor en herkenbare situaties leest Alles of niets! Heerlijk weg.

Mening Natasja:
Als Nikki verlaten is door Koen lijkt het of er verder niks meer toe doet, dan leert ze iemand kennen die haar gevoelens weer op gang krijgt.
Roos heeft het éénmaal verpest in haar relatie en doet er alles aan om dat weer op de rails te krijgen.
Deze twee personen spelen een grote rol in het verhaal Alles of niets!, waardoor je twee verschillende verhaallijnen krijgt.
Voor de één heb je meer sympathie als voor de andere in dit boek, al word je soms wel op een dwaal spoor gezet hoor.
Ik kreeg bij Nikki echt zoiets van nee hè, je valt gewoon weer in je oude gewoonte, en bij Roos kreeg het gevoel dat ze toch echt wel een tweede kans verdiende.
Een ware strijd voor beide dames, maar je klapt het boek toch dicht met een tevreden gevoel.

****

Mening Clasien:
Alles bij elkaar opgeteld is Alles of niets een vlot geschreven, ontspannende Chicklit over relatieproblemen. Een uitstekend tussendoortje om in no-time doorheen te vliegen. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.  Leuk idee om het verhaal vanuit 2 personages te schrijven, Nikki en Roos. Met de één had ik meer feeling dan met de ander.

Vanaf het begin is het verhaal meeslepend. Gillian King heeft een pakkende schrijfstijl waardoor je blijft lezen. Ondanks dat de insteek van twee vrouwen en één man niet bijster origineel is, vond ik het verhaal toch  goed. Het gaat hier niet zozeer om het gevecht, maar meer om de keuzes die je maakt in relaties. Bovendien was het een keer lekker om geen zoet Happy ending te hebben. Verrassend! 

****

Mening Marjon:

Wat een leuk boek. Het boek wisselt tussen Roos en Nikki en het draait allemaal om Thijs. Thijs wisselt mee, maar hoe gaat het verder? De verhaallijnen komen bij elkaar en het voelt een beetje spannend op het eind. Ik kan nu mijn mening over Roos en over Nikki geven, maar daarmee verraad ik teveel van het verhaal. Het is een bijzonder leuk boek en ik zeg: lezen!

*****

Natasja en Marjon.

E√©n gedachte over “Alles of niets”

  1. Alles bij elkaar opgeteld is Alles of niets een vlot geschreven, ontspannende Chicklit over relatieproblemen. Een uitstekend tussendoortje om in no-time doorheen te vliegen. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Leuk idee om het verhaal vanuit 2 personages te schrijven, Nikki en Roos. Met de één had ik meer feeling dan met de ander.

    Vanaf het begin is het verhaal meeslepend. Gillian King heeft een pakkende schrijfstijl waardoor je blijft lezen. Ondanks dat de insteek van twee vrouwen en één man niet bijster origineel is, vond ik het verhaal toch goed. Het gaat hier niet zozeer om het gevecht, maar meer om de keuzes die je maakt in relaties. Bovendien was het een keer lekker om geen zoet Happy ending te hebben. Verrassend! 4*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.