Alles op alles

Auteur: Marijke Vos
Uitgever: LOFT Books
Jaar: 2019

Over het boek:
Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond?

De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Mening Marjon:
Ik denk dat je kan zeggen dat dit boek weer echt een Marijke Vos is. Het leest heerlijk weg, heeft wel wat serieuze onderwerpen maar het boek wordt geen moment zwaar. Nadja vlucht uit Nederland weg na een paar nare gebeurtenissen en als haar tante in Ierland in het ziekenhuis blijkt te liggen heeft ze direct een doel. Maar die tante heeft een verleden en er wordt gevochten om een landhuis dat heel veel voor Nadja’s tante betekent… en dan wordt alles op alles gezet…

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.