Alles te verliezen

Schrijver: Esther Verhoef
Uitgever: Anthos
Jaar: 2008
Aantal blz: 318

Over het boek:
Je kunt je verleden wel de rug toekeren, maar wat als het verleden jou niet wil loslaten?
Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont in een prachtig gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santvoort, op een van de meest idyllische plekken in Nederland. Samen hebben ze twee dochters, Charlotte van vijf en Fleur van zeven.
Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt ook de krachtige spil waar het gezin Ă©n het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen.
Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte.
En dat wil ze zo houden, koste wat kost.
Na acht jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?

Mening Marjon (21 april 2010):
Ik heb met dit soort thrillers altijd een beetje het gevoel dat het steeds over hetzelfde gaat. Een vrouw in de hoofdrol die onder druk gezet wordt door iemand uit haar verleden en dan loopt het meestal wel goed af. Daar kun je een hoop diepgang achter zetten, wat ik in dit boek een beetje miste. Jammer, want dat zou het dan weer tot een erg goed boek gemaakt hebben. Niet dat dit een slecht boek is. Integendeel. Het is een boek waar je vanaf de eerste bladzijde in zit en waar je met plezier doorheen schiet. Leuk is de afwisseling in ik-persoon tussen de vrouw en haar man, zo zie je ook de onzekerheden waar hij mee worstelt. Het einde was een beetje voorspelbaar, maar evengoed blijft Esther Verhoef een aanrader!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.