Alles tussen jou & mij

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: HarperCollins
Jaar:2019
Bladzijden:416

Over het boek:
Een dramatisch voorval brengt hen samen, maar liefde lijkt onmogelijk…
Caleb Stolz heeftÂŹ zijn broer op diens sterfbed beloofd dat hij zijn twee jonge kinderen zal grootbrengen. Dit betekent dat hij terug moet naar de kleine gesloten Amish-gemeenschap die hij jaren eerder heeft verlaten.
Het valt hem zwaar, maar toch is hij gelukkig op de boerderij met zijn neefje en nichtje. Tot het noodlot toeslaat en zijn neefje zwaargewond raakt. Caleb kan niet anders dan het kind naar het ziekenhuis in de stad brengen, waarmee hij zich de woede van de hele gemeenschap op de hals haalt. Hij staat er alleen voor, maar dan ontmoet hij Reese Powell, een toegewijde arts tot wie hij zich onmiddellijk aangetrokken voelt.
Reese worstelt met de hoge werkdruk in het ziekenhuis en de nog hogere verwachtingen van haar familie. Caleb zet haar hele leven op zijn kop, maar is liefde tussen mensen uit zulke verschillende werelden wel mogelijk?

Mening Marjon:
In eerste instantie lijkt dit een heerlijke feelgood-roman, maar er zit meer in dan dat. Je ziet een niet geromantiseerde kant van het leven in een Amish-gemeenschap (waar Caleb woont), je ziet de kant van wat daar bijna haaks op staat (waar Reese in leeft). Reese staat onder druk van haar ouders en carriĂšre en Caleb staat onder druk van leven in een gemeenschap, waar hij eigenlijk uit weg wilde. Omdat hij de kinderen van zijn overleden broer niet aan zijn vader durft over te laten voegt hij zich weer naar zijn wereld. Dan gebeurt er van alles en komen het leven van Caleb en Reese bij elkaar, maar ook weer niet. Ze hebben allebei nog veel te leren voor ze kunnen veranderen. Het boek leest en leest: je verwondert je, begrijpt de manier van leven in deze Amish-gemeenschap en tegelijk ook weer helemaal niet, het kan alle kanten op. Maar feit is dat dit een heel mooi en bijzonder boek is. Dat is weer echt Susan Wiggs: ze schrijft romans met net dat beetje meer, net als haar mooie serie Avalon/Lakeshore Chronicles. Aanrader!

*****

Marjon.

2 gedachten over “Alles tussen jou & mij”

    1. Ik ben ook gek op boeken over Amish en dit is echt een heel mooi boek. Het laat ook een andere kant zien. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.