Alpenkookboek

Zie ook: alpenkookboek.nl

Auteurs: Liesbeth Willemars & Elisabeth Greve
Uitgever: –
Jaar: 2019
Bladzijden: 241

Over het boek:
De smaken en geuren uit de Alpenlanden zijn Liesbeth met de paplepel ingegoten. Zij heeft dan ook een grote voorliefde voor zelfgemaakte spinazieknodel, fluffy gnocchi met salieboter of een Italiaanse kaasfondue met truffel. Tijdens het samenstellen van dit kookboek werd steeds meer duidelijk dat de Alpengerechten per regio verschillen. Maar ze hebben veel meer overeenkomsten dan gedacht. Franse knodels zijn Quenelles. Italiaanse Knodels zijn Gnocchi en Canederli. Een heerlijk grensoverschrijdend kookboek over de Alpen bestond nog niet. Wat een gemis. Daarom nu het Alpenkookboek met meer dan 120 authentieke Alpen gerechten. Bon appetit. Mahlzeit. Buon appetito. Dober Tek. Ä Guete.

Mening Marjon:
Wat een fantastisch en uniek boek is dit. Ik ben gek op de Tiroler keuken en nu blijkt dat veel van die ‘Alpen-gerechten’ ook in andere delen van de Alpen voorkomen onder een andere naam. Ik had uit Oostenrijk al kookboeken meegenomen maar er is dus een Nederlands-talig boek en Liesbeth, een van de auteurs heeft een Oostenrijkse moeder en is met de Alpenkeuken grootgebracht.

Het boek is ingedeeld op seizoenen en kunnen het seizoen op hartig en zoet. Per gerecht wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven met bergjes en er staat bij of het om een bij-, hoofd- borrel-, of nagerecht gaat. Overzichtelijk en mooi vormgegeven.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.