Als de dood (Roy Grace 10)

alsdedood

Auteur: Peter James
416 pagina’s
Uitgeverij De Fontein
Jaar: 2015

Over het boek:
‘Als de dood’ van Peter James is deel 10 in de thriller-serie rondom inspecteur Roy Grace. Roy Grace figureerde voor het eerst in de hittitel ‘Doodsimpel’. Via een online datingsite ontmoet Red Westwood haar nieuwe liefde. Maar gaandeweg hun relatie blijkt de man duistere en onaangename kanten te hebben. De liefde verwordt tot terreur en Red weet zich met behulp van de politie aan hem te ontworstelen maar dan begint de nachtmerrie pas echt… Roy Grace staat voor de taak deze zaak tot een goed einde te brengen.

Recensie Clasien:
“Als de dood” is een dikke pil van 608 blz. Een verhaal over een stalker die wel heel erg ver gaat in zijn wraak. “Als ik je niet kan krijgen, krijgt niemand je”.

Red, een mooie jonge vrouw heeft haar relatie met Bryce uitgemaakt nadat ze doorhad dat hij een echte leugenaar was. Bryce stalkt haar en neemt wraak op alles wat Red lief is. Hierin gaat hij erg ver. Wanneer Red een nieuwe liefde krijgt is zelfs deze niet veilig voor Bryce. Red was stapelgek op Bryce, de liefde van haar leven, totdat haar moeder onderzoek ging doen naar zijn verleden. “Red is vergiftigd door leugens van haar familie en vrienden”.

Bryce: “Hij was een echte controlefreak, geobsedeerd met netheid….altijd aan het opruimen. Ik had het gevoel dat ik constant op eieren liep, altijd moest uitkijken dat ik niets deed waar hij kwaad om zou worden”.

Roy Grace wordt op de zaak gezet nadat er een moord is gepleegd. Vele spectaculaire gebeurtenissen vinden plaats en Bryce weet steeds te ontkomen. Een goed boek, soms wat te vergaand om geloofwaardig te blijven. Hoever ga je in je wraak? Vlot geschreven, lekker leesvoer.

****

Clasien.

Voorgaande delen Roy Grace (per deel klikken voor meer informatie):

Doodsimpel -1 dedoodvoorogen - 2 opdoodspoor opstervennadood tendodeopgeschreven Doodskus dodemansrit     schijndood     Doodsklok 9 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.