Altijd trek?

Auteur: dr. David Ludwig
Uitgever: Spectrum
Jaar: 2016
Bladzijden:

Over het boek:
Je wordt niet dik omdat je teveel eet: juist het proces van dikker worden, veroorzaakt meer trek. De craving vanuit je vetcellen zorgt ervoor dat je lichaam vraagt om méér.
Niet minder eten, maar anders eten is de oplossing, predikt Harvard-hoogleraar David Ludwig na twee decennia onderzoek in zijn boek Altijd trek? Vet is niet de vijand. Een donut heeft misschien wel hetzelfde aantal calorieën als een handje noten, maar het effect op je lichaam is totaal anders.
Ludwigs pakkende en praktische boek rekent af met het snakken naar snaaien: dankzij hem gaan we weer goed eten, de juiste vetten tot ons nemen, luisteren naar ons lichaam en eindelijk een gezond gewicht bereiken.
David Ludwig is hoogleraar Kindergeneeskunde op Harvard Medical School en hoogleraar Voedingsleer op Harvard School of Public Health. Ook is hij directeur van het New Balance Foundation Obesity Prevention Center in het Boston Children’s Hospital, waar hij zich met een team van medici bezig houdt met het onderzoeken en bestrijden van obesitas bij kinderen.

Mening Marjon:
Een helder en logisch boek over hoe we zouden moeten eten. Niet in de zin van Superfoods en glutenvrij, maar algemeen: eet geen onnatuurlijke koolhydraten, maar haal ze uit groente, fruit en noten. Het boek legt uit waar veel kwalen vandaan komen (waar ook overgewicht onder valt; dat is geen gebrek aan wilskracht of standaard overeten maar een disbalans en een aandoening). Verder vertelt het hoe je dat kan veranderen en dat je daarnaast ook meer moet slapen en moet proberen stress te verminderen. Daarna volgen richtlijnen en recepten voor alle 3 de fasen van deze nieuwe manier van eten. Heel toegankelijk en duidelijk geschreven.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.