Anne – Kroniek van een zoektocht naar Anne Faber

Auteur: Hans Faber
Uitgever: Lebowski
Jaar: 2019
Bladzijden: 368

Over het boek:
Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Mening Marjon:
Anne Faber’s verdwijning hield ons allemaal bezig en het raakte (bijna) iedereen. Ze had onze dochter kunnen zijn, kleindochter, buurmeisje, vriendin, nichtje, noem maar op. Haar overkwam wat altijd ver-van-je-bed-show was. Toen dit boek uitkwam heb ik echt wel even getwijfeld: wel-niet aanschaffen? Maar ik heb het gedaan en inmiddels gelezen. Iedereen zal begrijpen dat het heftig is: het raakt je. Maar tegelijk is de auteur – oom van Anne – er in geslaagd het op zo’n integere manier te schrijven dat je rustig kan verder lezen; het is geen rollercoaster aan emoties. Je leest over de eerste uren na haar verdwijning, over hoe de zoektocht in zijn werk ging, de contacten met de politie, hoe ze erachter kwamen wie de dader was en hoe ze dankzij een jeugdvriend van de dader konden achterhalen waar Anne lag. Hoe gaat de rechtsgang, waar moet je rekening mee houden, hoe gaat de pers hiermee om? Tegelijkertijd realiseer je je dat de rechtsgang op veel punten niet klopt, dat rechters die lijken te falen een hand boven het hoofd gehouden wordt, dat mensen als Michael P. worden onderschat, zo triest. Dit had niet hoeven te gebeuren. Wat me raakte is hoe geliefd Anne was. Een mooie jonge vrouw die voor heel veel mensen zoveel betekende. Het heeft mensen verbroederd in hun verdriet.

*****

Langs deze weg wil ik ook alle nabestaanden (dierbaren) van Anne sterkte wensen met dit grote verlies, met alles wat er gebeurd is, de manier waarop Anne aan haar einde is gekomen. Heel veel sterkte.

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.