Après-ski

Schrijver: Suzanne Vermeer
Uitgever: Bruna
Jaar: 2010
Aantal blz: 248

Over het boek:
Een jonge vrouw weet eindelijk wat ze wil in het leven: skilerares worden. Totdat ze merkt hoe gevaarlijk dit werk kan zijn…
Van de auteur van All-inclusive, De vlucht, Zomertijd en Cruise. In het huis van de familie Dijkstra is de spanning om te snijden. Sinds kort woont de 23-jarige Manon na een verbroken relatie weer thuis. Haar ouders en jongere zus Fleur, die in alles haar tegenpool is, vinden haar maar een losbol, die niets serieus aanpakt. Toch gaan ze, volgens traditie, ook dit jaar weer met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk.

Op de tweede dag wordt de blauwe piste ontregeld door een snowboarder die dwars door een skiklasje heen schiet. Manon aarzelt niet en redt een meisje dat van schrik op de zwarte piste afstormt. Haar reddingactie valt op en ze wordt door de leiding van de skischool gevraagd om voor hen te komen werken. Het ongeval blijkt pas het begin te zijn van serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert in een nachtmerrie…

Mening Marjon (27 november 2010):
Ik las zoveel negatieve recensies op de boeken van Suzanne Vermeer, dat ik best bevooroordeeld aan dit boek begon. Geen goed begin eigenlijk. Maar het boek haalde me al gauw in. Want het leest heel lekker weg. Heel ontspannend, boeiend, geen moment saai. De spanning kon ik echter ook niet zo vinden, maar dat gaf niet eens. En aan het einde werd het opeens tòch nog spannend, heel verrassend, al was het plot zelf niet zo verrassend. Ik heb genoten van dit boek en ik ga zeker meer van Suzanne Vermeer lezen!

Wat voor mij natuurlijk wel meespeelde dat dit verhaal zich afspeelde in voor mij bekende omgeving in Oostenrijk – ik zat echt weer even helemaal in ‘mijn Oostenrijk. Héérlijk. Ik zag dat er in januari weer een ‘ski-thriller’ van Suzanne Vermeer uitkomt KLIK. Daar kijk ik nu echt naar uit!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.