Aurores orkaan (Storm over Louisiana 2)

 

Ook verkrijgbaar in de bundel:

Auteur: Emilie Richards
Uitgever: Harpercollins
Bladzijden: 382
Jaar: 2005/2018

Over het boek:
Op Grand Isle zijn negen mensen bijeengekomen voor de lezing van het testament van Aurore Le Danois Gerritsen, de matriarch van een van de rijkste en meest vooraanstaande creoolse families van New Orleans. Aurore heeft bepaald dat haar testament in een periode van vier dagen openbaar zal worden gemaakt in haar huis op het eiland. Wie vertrekt voor de vier dagen om zijn, verspeelt alle aanspraak op haar erfenis. Hoewel de aanwezigen elkaars bloed wel kunnen drinken, zijn ze allemaal vastbesloten te blijven. Als het testament wordt geopend, blijkt dat de beproeving nog zwaarder zal worden dan iedereen al vreesde. Aurore heeft deze gelegenheid namelijk aangegrepen om enkele schokkende geheimen te onthullen. Geheimen die te maken hebben met liefde, passie en zelfs moord. Terwijl buiten een zware orkaan het eiland nadert, lopen binnen de spanningen op tot een gevaarlijke climax
 Dit verhaal is eerder verschenen en is ook verkrijgbaar in de 2-in-1 e-bundel Storm over Louisiana – een familiesaga

Mening Natasja:
Dit boek gaat verder waar Smeedijzeren Tralies gestopt is, maar dan veel verder uitgediept. Het is dan ook zeker aan te raden eerst dit deel te lezen. Niet alleen het verleden van Aurore, maar ook dat van de andere van de familie gaat heel ver terug.
Aurore heeft als wens dat iedereen waar ze in het verleden veel voor heeft verzwegen bij elkaar komt als het testament wordt voor gelezen. Dit is voor sommigen echt te veel gevraagd.
Het verschil tussen zwart en wit, de oorlog en politiek komen allemaal aan bod in dit deel.
Ik vond sommige stukken echt iets te veel van het goede, maar toch zijn ze nodig om het hele verhaal van Aurore te snappen. De vele leugens en geheimen zorgen ervoor dat alle puzzelstukjes bij elkaar komen.
Een top schrijfster waar ik meer van wil lezen.

****

Natasja.

Vorige deel:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.