Beet

Auteur: Sietske Scholten
Uitgever: Blogroman
Jaar: 2016
Bladzijden: 287

Over het boek:
Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht, verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe. De zwaarste strijd blijkt nog niet te zijn gestreden.

Sietske Scholten is een Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar meeslepende verhalen die zij tot nu toe vormgaf in haar literaire thrillers. Met de roman Beet doorbreekt ze haar genre en raakt ze de thema’s waar zij zelf twee jaar eerder in haar privĂ©leven mee worstelde.

Mening Marjon:
Dit boek heeft een heel ander beeld gegeven van Lyme dan ik had. De hoofdpersoon – Marjolein – ontmoet de liefde van haar leven: Elise. Elise heeft dan al jaren Lyme en ondanks alle behandelingen is zo volledig afhankelijk van morfine om nog enigszins te functioneren. Ze gaan samenwonen, voeden samen Marjoleins zoontje op en kijken uit naar de geboorte van de baby die Marjolein al draagt. Maar het leven kan heel anders lopen dan jij verwacht. Lyme is sterk en Elise moet keihard vechten. Een boek over verlies, verdriet, liefde en loslaten. Heftig, rauw en direct. Je wordt zo geraakt door dit boek. Daar kan je niet omheen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.