Beloofd is beloofd

Auteur: Erica James
Uitgever: De Kern
Jaar: 2010
Bladzijden: 396

Over het boek:
Schoonmaakster Maggie lijdt onder een slecht huwelijk en wordt gekoeieneerd door diverse opdrachtgevers. Ella, gespecialeerd decoratieschilderes, herstelt van zeven jaar in een wanhopige relatie. Directeur Ethan gaat vreemd om zijn slechte huwelijk te ontvluchten. De wegen van deze protagonisten worden op vanzelfsprekende wijze met elkaar verweven: Ella helpt Maggie door luisteren en advies, Maggie helpt Ethan na een val, Ethan helpt Ella kiezen. Alle drie komen zij voor cruciale keuzes in hun leven te staan, en de weg van het hart volgen is de centrale boodschap van dit romantische verhaal. Het perspectief wisselt tussen de hoofdpersonen; flashbacks geven achtergrondinformatie.

Mening Natasja:
Ella leeft haar leven, maar heeft niet in de gaten dat ze gewoon als sloofje gebruikt word door iedereen om haar heen.
Ook Maggie weet als geen ander dat er van haar vaak gebruik wordt gemaakt.
Zo beland je in een verhaal dat veel weg heeft van Assepoester vind ik, twee vrouwen totaal verschillend, maar ze hebben Ă©Ă©n ding gemeen en dat is dat ze beter verdienen, veel beter!
Als dit het eerste boek was dat ik gelezen zou hebben van Erica James weet ik zeker dat dit boek hoger gescoord zou hebben. Maar omdat ik weet dat ze in al die jaren beter is geworden met schrijven vond ik dit echt een stuk minder.
Ik miste toch de nodige diepgang, en soms vond ik het allemaal te lang duren allemaal.

***

Mening Marjon (5-9-2012):
Wat een heerlijk boek. Het aantal gebeurtenissen in het leven van de drie hoofdpersonen wisselt zo dat je je geen moment verveelt en steeds wil weten wat er nu weer gebeurt. Het leest makkelijk weg, misschien ook juist omdat er wat diepgang miste. Maar tegelijk zijn de karakters wel goed uitgewerkt. En weer weet Erica James levensechte mensen neer te zetten.

****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.