Betoverd bij maanlicht (Haven Point 6)

Auteur: RaeAnne Thayne
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 233

Over het boek:
Lerares Katrina Bailey heeft een liefste wens: het adopteren van een weesmeisje. Ze is tot alles bereid om aan het benodigde geld te komen, zelfs werken voor de arrogante en zelfingenomen IT-miljonair Bo Callahan. Omdat hij totaal ongeschikt blijkt om voor zijn autistische broertje, Milo, te zorgen, biedt hij haar een baan als nanny aan. En terwijl Milo dankzij Katrina grote sprongen maakt in zijn ontwikkeling, ontwikkelt zĂ­j langzaam gevoelens voor de onverwacht toch heel zachtaardige Bo.

Bo had nooit verwacht dat hij zou moeten zorgen voor een broertje van wie hij niets af wist. En al helemaal niet dat hij zich zo aangetrokken zou voelen tot de bruisende, warme Katrina! Hij helpt dan ook graag mee om haar droom van een gezin uit te laten komen – maar of hij daar ook deel van zal uitmaken? “

Mening Marjon:
Een heerlijk vervolg in deze goede serie en in dit boek zien we veel oude bekenden terug. Maar de hoofdrollen zijn voor Katrina en Bowie, die plotseling een broertje van zes blijft te hebben: de zwaar autistische Milo. Katrina komt hem helpen voor veel geld maar daar heeft ze een reden voor.
Hoe fijn het ook las, hoe goed het verhaal ook in elkaar steekt: ik vond het een beetje rommelig. En ik ergerde me aan de omschrijving van Milo’s buien, die steeds driftbuien genoemd worden. Dat soort buien hebben niets met drift te maken bij een jongetje met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Helaas kom je dat soort stereotypen vaak voor in boeken en daarmee wordt geen begrip voor autisme gekweekt. Daarom toch net niet die 5 sterren.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.