Bij ons thuis

 

Schrijver: Harriet Evans
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf/Unieboek
Jaar: 2005
Bladzijden: 447

Over het boek:
Lizzy heeft een druk Londens leven, een piepklein flatje en een berg liefdesverdriet. Ze verheugt zich dan ook enorm op het traditionele kerstfeest met haar familie in haar geliefde ouderlijk huis, Keeper House.
Maar ook hier zijn rust en harmonie ver te zoeken. Oom Mike verschijnt onverwacht met een kersverse bruid, neef Tom komt uit de kast en plotseling staat Lizzy’s ex-vriend voor haar neus. Maar het ergste komt nog: de familie is gedwongen Keeper House te verkopen.
En haar liefdesverdriet blijkt ook uitermate hardnekkig. Het wordt tijd om tot actie over te gaan. Maar naarmate een actie minder doordacht is, zijn de gevolgen slechter te overzien…

Mening Marjon (3-3-2011):
Ook dit eerste boek van Harriet Evans heeft een ietwat rommelige schrijfstijl. Het is in een soort dagboekstijl geschreven en dat haalt wel het karakter van Lizzy naar voren – terwijl de andere karakters wat onderbelicht blijven. Je kan niet anders dan om Lizzy gaan geven en je laten meeslepen in de warmte van haar familie. Het boek leest heerlijk weg, al zijn er hier en daar wel wat overbodige scĂšnes, maar waarschijnlijk past dat juist in die dagboekstijl. Het is in ieder geval wederom een goed boek van Harriet Evans. Ik heb ze nu allemaal gelezen van haar… Het wordt tijd dat ze met een nieuwe komt ;-))))

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.