Blijf bij me

Schrijver: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2006
Aantal blz: 383

Over het boek:
Izzie Silver heeft het kleine Ierse kuststadje Tamarin verlaten voor een nieuwe start bij een hip modellenbureau in New York. Het leven is goed – tot ze haar eigen regels schendt en valt voor een getrouwde man. In Ierland ontdekt Izzie’s tante Anneliese dat haar man Edward een affaire heeft met haar beste vriendin. Diepgeschokt en woedend moet Anneliese toezien hoe haar wereld instort.
Lily, de wijze, kalme grootmoeder van Izzie, raakt na een beroerte in coma. Aan haar ziekbed ontdekt Izzie het geheime liefdesverleden van haar oma, dat zich afspeelde tijdens de oorlogsjaren in Londen.
Izzie en Anneliese zouden nog zoveel willen zeggen tegen Lily, maar vinden troost in haar aangrijpende dagboek, terwijl Lily het leven langzaam loslaat.

Mening Marjon (18 februari 2010):
Wat een prachtig boek. Ik kon het moeilijk wegleggen. Het laat vooral zien hoe menselijk mensen zijn, hoe menselijk verkeerd hun keuzes kunnen zijn, hoe je nooit mag oordelen over hoe een ander het doet in zijn leven. Ik ging van de hoofdpersonen houden en voelde me er bij betrokken. Neem Rosamunde Pilcher maal 2, tel er Maeve Binchy en Erica James op en deel het door 4… Dat is Cathy Kelly. Geweldig! Jammer van die chicklit-achtige titel. Het is namelijk meer een mooie roman.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.