Blind vertrouwen

Blindvertrouwen-boek

Auteur: Elly Koster
Uitgever: Cupido
Jaar: 2015
Bladzijden: 268

Over het boek:
Joanne, erfgename van een bekende hotelketen, heeft alles wat haar hartje begeert. Tijdens een verblijf in Noorwegen beseft ze dat ze haar luxueuze maar drukke leven drastisch wil veranderen. Een schokkende ontdekking zorgt ervoor dat dit veel eerder gebeurt dan ze kon vermoeden. Joanne vertrouwt geen mens meer en trekt zich diep gekwetst terug in een verlaten Noors dorp. Daar probeert iemand haar op een bijzondere manier uit haar isolement te halen…

Mening Natasja:
Het is al even geleden dat ik het boek Zomerliefde van Elly Koster kocht, en ik moet zeggen ‘schaam schaam’ dat ik dat nog niet gelezen heb.
Toen ik eenmaal in dit boek begon wist ik dat ik al snel dat boek maar eens moest gaan lezen, omdat het een heerlijke schrijfstijl heeft.
Met dit boek krijgen we te maken met het vertrouwen in de mensen, wie is er te vertrouwen en wie niet?
Als Joanne eenmaal het werk van haar vader overneemt krijgt ze een leven waar ze zelf niet voor zou hebben gekozen, maar op de Ă©Ă©n of andere manier is haar vader verdwenen en rusten alle lasten op de schouders van Joanne.
Ook in de liefde lijkt het alsof ze het helemaal heeft gevonden, maar schijn bedriegt.
Ik vond dit boek behalve romantische stukjes ook spannende stukjes bevatten, waardoor ik alleen maar door wilde lezen om te weten wie er nu achter al de problemen zat .
En dat vond ik erg verrassend moet ik zeggen, ik zag het niet aankomen.
Een mooie roman, die ik zeker wil aanraden.

*****

Mening Clasien:
Dit is mijn eerste kennismaking met Elly Koster en ik moet zeggen dit boek leest lekker vlot. Een internationale hotelketen, vader de drijvende kracht is verdwenen in Amerika, moeder is jaren geleden overleden, nu erft hun dochter Joanne deze mega onderneming en is het haar beurt om alles draaiende te houden. “Vanaf nu zou niets nog hetzelfde zijn in haar leven, dat wist ze zeker. De media stortten zich als een stel aasgieren boven op haar”.

Ze is al te lang iemand geweest die altijd deed wat anderen van haar verlangden. Misschien moet ze haar eigen koers gaan varen. Joanne twijfelt en gaat naar Noorwegen om daar tot inzien te komen wat ze nu eigenlijk echt wil in het leven. “Ze wist amper nog hoe simpele, kleine dingen het leven konden verrijken en daar moest verandering in komen”. In haar wereld draait alles om geld, maar is dat werkelijk zo belangrijk. Hoe eenzaam is haar leven aan de top.

Daarnaast het verhaal van Ralph. de man van Joanne, die er een minnares op na houdt, dit met snode plannen voor de toekomst. Beide verhaallijnen zijn goed met elkaar verweven, de personages zijn goed neergezet. Elly Koster weet bovendien het Noorse natuurschoon prachtig weer te geven.

****

Mening Marjon:

Ik ben in Noorwegen geweest. Niet echt, maar met het nieuwste boek van Elly Koster. Haar boeken spelen zich altijd (deels) af in Noorwegen, maar de sfeerbeschrijvingen in dit boek zijn zo geweldig dat je het echt beleeft. De vele enthousiaste artikelen op haar blog KLIK hebben daaraan bijgedragen. Je vindt daar ook foto’s terug van locaties uit het boek (en uit eerdere boeken). Elly is daar daadwerkelijk geweest en weet waar ze over schrijft.
Het boek leest fantastisch weg en is niet meer weg te leggen als je er in begint. Voor je het weet sluit je Joanna (Jo) in je hart en wil je maar een ding: dat ze gelukkig wordt (en als je hondje Misty ontmoet, sluit je die ook in mijn hart, zo was mijn overleden hondje Mitzi ook). Maar het duurt even voor ze dat ook maar kan bereiken. Het boek kent spanning, bedrog, liefde, avontuur en veel meer. Heerlijk, ik heb weer genoten. Aanrader!

*****

Natasja, Clasien en Marjon.

11 gedachten aan “Blind vertrouwen”

 1. 1 dag red ik echt niet. Ik lees in de trein meestal zo’n 40 bladzijdes per dag. Bij dit boek 80 bladzijdes. Zou mooi zijn als meer boeken zo toegankelijk waren :-). Dan kon ik meer boeken in dezelfde tijd lezen…

  1. Ik lees erg snel en veel, maar dat is verder ook niet belangrijk. Als we er maar van blijven genieten! Elly komt als het goed is tegen de kerst met een nieuw boek, yeah. Kunnen we naar uitkijken!

 2. Veel dank voor de prachtige recensie. Het is geweldig om te weten dat een lezer van mijn boek geniet. De eerste vijf sterren in mijn carriùre als schrijfster. Blij! 😀

  Wat kunnen jullie snel lezen, Marjon en Hans 😛

  1. Elly, dat wist ik niet, dat het de eerste keer is dat je 5 sterren kreeg 😉

   Als ik een boek niet meer kan wegleggen en de hele wereld om me heen vergeet, krijgt het 5 sterren. Dat is een gevoelskwestie 🙂

   Haha, stelletje snellezers dus 😉

 3. Dit is mijn eerste kennismaking met Elly Koster en ik moet zeggen dit boek leest lekker vlot. Een internationale hotelketen, vader de drijvende kracht is verdwenen in Amerika, moeder is jaren geleden overleden, nu erft hun dochter Joanne deze mega onderneming en is het haar beurt om alles draaiende te houden. “Vanaf nu zou niets nog hetzelfde zijn in haar leven, dat wist ze zeker. De media stortten zich als een stel aasgieren boven op haar”.

  Ze is al te lang iemand geweest die altijd deed wat anderen van haar verlangden. Misschien moet ze haar eigen koers gaan varen. Joanne twijfelt en gaat naar Noorwegen om daar tot inzien te komen wat ze nu eigenlijk echt wil in het leven. “Ze wist amper nog hoe simpele, kleine dingen het leven konden verrijken en daar moest verandering in komen”. In haar wereld draait alles om geld, maar is dat werkelijk zo belangrijk. Hoe eenzaam is haar leven aan de top.

  Daarnaast het verhaal van Ralph. de man van Joanne, die er een minnares op na houdt, dit met snode plannen voor de toekomst. Beide verhaallijnen zijn goed met elkaar verweven, de personages zijn goed neergezet. Elly Koster weet bovendien het Noorse natuurschoon prachtig weer te geven. 4*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.