Boerenkool

boerenkool

Auteur: Amelia Wasiliev
Uitgever: H.J.W. Becht’s Uitgevers-Maatschappij
Jaar: 2015
Bladzijden: 160

Over het boek:
Boerenkool superfood heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediĂ«nt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan groene hummus, boerenkoolchips, gegrilde garnalentaco’s en Griekse boerenkoolsalade, maar ook aan groene smoothies en reinigende shots. Boerenkool superfood nummer 1!

Mening Marjon:
Dat is geen straf: een kookboek met boerenkool in de hoofdrol recenseren. Wat bijzonder om een kookboek te vullen met alleen maar boerenkool-recepten. Kan dat? Ja, dat kan! Het boek is zeer verrassend en bevat veel gevarieerde recepten met boerenkool. Van soep tot sap tot oosters tot chips. Je kan het zo gek niet bedenken. Zelf maakte ik 3 gerechten uit het boek: Gesmoorde boerenkool met spek, knapperige boerenkool (wat ik helaas niet van bladeren kon maken omdat er op dat moment overal alleen maar voorgesneden boerenkool te koop was) en boerenkoolcurry. Het was allemaal heel geslaagd en ik ben ook nog van plan de chocoladecake met boerenkool te maken – ja, je leest het goed!

Boerenkool-collage

Het boek ziet er zeer aantrekkelijk uit, is voorzien van een harde kaft en prachtige foto’s van binnen. De layout is eenvoudig en juist dat siert. Bij elk recept staan de ingredienten ook afzonderlijk afgebeeld. Al met al een heel prettig kookboek om mee te werken.

*****

Marjon.

2 gedachten aan “Boerenkool”

  1. Chocoladecake met boerenkool??? Dat klinkt erg bijzonder. Laat je het weten als je de cake gemaakt en geproefd hebt? Ik ben heel erg benieuwd…

    Ik vind boerenkool altijd heerlijk om te eten, dus dit zou ook een boek voor mij zijn 🙂

    1. Haha, ik ben er nog niet aan toegekomen, Elly. Maar als ik het ooit maak, hoor je het. Ik lust ook graag boerenkool 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.