Bosatlas van de Wadden

Uitgever: Noordhoff Atlasproducties
Jaar: 2018
Bladzijden: 224

Over het boek:
Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed
Pluspunten Ontdek de Wadden in al haar facetten
Pluspunten Prachtig vormgegeven met luchtfoto’s, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten
Pluspunten Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking.

Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed
De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties en foto’s – van luchtfotograaf Karel Tome√Į en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit – geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.

Nergens ter wereld is er zo’n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is √©√©n van ‘s werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina’s wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

De Wadden op de kaart, vollediger dan ooit!

De Bosatlas van de Wadden is de meest recente uitgave in een reeks thematische Bosatlassen van Noordhoff Uitgevers. In deze reeks verschenen onder andere Bosatlas van Amsterdam, Bosatlas van het Nederlandse voetbal, Bosatlas Nederland van Boven, Bosatlas van het cultureel erfgoed, Bosatlas van het voedsel.

Mening Marjon:
Wat een prachtig en compleet boek over de Wadden. Het boek gaat vooral over het Nederlands gedeelte, maar ook de Duitse en Deense waddeneilanden komen aan bod. Het boek vertelt over hoe de Wadden zijn ontstaan, over hoe het vroeger was en nu is, over toerisme, landbouw, industrie, de taal, het klimaat, wat groeit en bloeit en leeft op de eilanden. Het is voorzien van mooie overzichten en prachtige foto’s. Je blijft er in lezen en bladeren. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.