Breng Maggie thuis

 

Over het boek:
In ‘Breng Maggie thuis’ van Kim Vogel Sawyer staat het raadsel rondom de kleine Maggie centraal. Op driejarige leeftijd verdween Maggie spoorloos. Haar tienjarige zus Hazel paste op dat moment op haar. Zij heeft nooit in het reine kunnen komen met Maggies verdwijning en wordt in stilte gekweld door schuldgevoel.

Zeventig jaar later ontdekt Hazels kleindochter Meghan welk geheim haar oma al haar hele leven met zich meedraagt. Zal Meghan kunnen achterhalen wat er met Maggie is gebeurd?

Mening Natasja:
Als de kleine Maggie verdwijnt, verandert dat voor vele hun levens.
Als zeventig jaar later Meghan moet herstellen na een ongeluk, besluit ze naar haar oma Hazel te gaan en wat ze al helemaal niet verwacht is dat haar moeder daar ook is.
Wat zeventig jaar geleden is gebeurd heeft nog steeds invloed op ieders karakter, zonder dat ze dat zelf in de gaten hebben. Je gaat terug in de tijd, hoe dit allemaal zover heeft kunnen komen, en je begrijpt steeds beter waarom er een bepaalde afstand is ontstaan tussen deze drie personen.
Ik vond het een prachtig verhaal, en een teken dat je zeker moet blijven geloven. Het verhaal wordt nergens saai en heeft een meeslepende werking op de lezer. Waarom moet er vaak eerst iets gebeuren voordat we beseffen wat we allemaal hebben.
Ooit heb ik het boek “Kijk niet achterom” van deze schrijfster gelezen, dat was ook zo mooi. Ik kan niet anders zeggen dan gewoon lezen!

*****

Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.