Brieven voor Sara

 

Auteur: Ángeles Doñate
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2018
Bladzijden: 299

Over het boek:
In “Brieven voor Sara’ van Ángeles Doñate begint in het Spaanse dorp Porvenir de winter met slecht nieuws: het oude, kleine postkantoor moet sluiten. Sara, de vriendelijke postbode, verliest daarmee haar baan en ze is ontroostbaar. Ook de tachtigjarige Rosa, die alleenstaande moeder Sara en haar kinderen als familie beschouwt, is bedroefd. Dan krijgt Rosa een idee: ze besluit eindelijk een brief aan haar vroegere hartsvriendin Louisa te schrijven en vraagt haar hetzelfde te doen. Daarmee begint Rosa een keten van bijzondere brieven, gelardeerd met de mooiste citaten uit de wereldliteratuur, die allemaal bij het postkantoor terechtkomen. Het wordt een keten die uiteindelijk niemand onberoerd laat en waardoor Sara, geliefd bij iedereen, haar baan behoudt.

Mening Viv:
Wat een prachtig verhaal over saamhorigheid, liefde en briefwisselingen in een klein Spaans dorp. De postbode in het dorp lijkt haar baan kwijt te raken. Er wordt te weinig post verstuurd in het dorp en het postkantoor zou moeten sluiten. Rosa begint met een brievenketting waarbij ze een brief schrijft aan een jeugdvriendin. Ze vraagt om deze ketting door te laten gaan door een nieuwe brief te schrijven aan een willekeurige vrouwelijke dorpsgenoot. De brieven zijn zeer persoonlijk en de schrijvers geven een kijkje in hun leven en emoties die ze nog niet eerder deelden met anderen. De ketting heeft effect want uiteindelijk behoudt Sara haar baan.
Ik ontving dit boek in een boekenbox van “Boox”. Waarbij je een box besteld in een genre, in dit geval een roman. Maar waarbij je niet weet welk boek je precies gaat ontvangen. Wat je weet is dat hij recentelijk is verschenen en er staat een hint op de Facebook pagina wat over het boek gaat. Spannend en erg leuk.

*****

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.