Buiten!

buiten

Auteur: Arjan Postma
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 264

Samenvatting:
Arjan Postma heeft in korte tijd de harten van natuurminnend Nederland veroverd. De freelance boswachter, bekend van De Wereld Draait Door, weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. Boswachter Arjan tekent in Buiten! zijn mooiste verhalen op. Hij legt uit waarom hazen de Hells Angels uit de polder zijn. Hij laat zien dat die schattige koolmeesjes eigenlijk verschrikkelijke schuinsmarcheerders zijn. En hij vertelt het wonderlijke verhaal over de travestieten onder de kemphanen. Om met Arjan te spreken: niets menselijks is de dieren vreemd. Arjan Postma leert de lezer kijken door de ogen van een boswachter. Of je nou door de bossen loopt, over het strand of in je eigen achtertuin, je zult dingen ontdekken die vroeger verborgen bleven. Wie Buiten! leest wil nog maar Ă©Ă©n ding: er zelf op uit trekken!

Mening:
Wat een ongelofelijk leuk en interessant boek. Het is ook zo levendig geschreven dat je je buiten waant. Sommige dingen wist ik wel maar de meeste dingen waren nieuw voor me. Wat is de natuur toch boeiend. Om nooit genoeg van te krijgen.

*****

Marjon.

3 gedachten over “Buiten!”

  1. Ik had dit boek mee op vakantie in Zuid-Limburg. Wat een heerlijk boek, zo lekker geschreven, leuke weetjes, waarvan ik er veel al wist maar dat maakte niet uit. En inderdaad, je krijgt gewoon zin om naar buiten te gaan.
    Ghita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.