Buurtwacht

buurtwacht

Auteur: Cammie McGovern
Jaar: 2011
Blz: 288
Uitgever: Anthos

Samenvatting:
Voormalig bibliothecaresse Betsy Treading slaapwandelt sinds haar jeugd. Als haar buurvrouw Linda Sue wordt vermoord en haar bloed op Betsy’s nachtjapon blijkt te zitten, bekent Betsy de moord. Hoewel ze zich niet kan herinneren wat er die nacht gebeurd is, kan ze ook de bloedsporen niet verklaren. Haar schuld lijkt bewezen. Na twaalf jaar in de gevangenis wordt Betsy onverwacht vrijgesproken op basis van nieuw gevonden dna-materiaal. Ze is vastbesloten uit te zoeken wie Linda Sue dan wél heeft vermoord.

Mijn mening:
Dit is op zich een goed verhaal over Betsy, die twaalf jaar gevangen heeft gezeten terwijl ze onschuldig was. Wanneer zij vrijkomt gaat ze terug naar haar oude buurt, om het verleden te achterhalen. Bovendien neemt ze contact op met oude buren die inmiddels zijn verhuisd. Ik vond het boek vanaf het moment dat Betsy uit de gevangenis komt erg rommelig. Je gaat van het verleden naar het heden. Allerlei feiten komen aan het licht die de buren (vrienden) destijds hebben verzwegen. Er zit niet echt een vaste verhaallijn in, omdat het verhaal te veel op en neer gaat. Ook sommige personages vind ik veel te overdreven neergezet. Jammer, want het thema is goed bedacht.

***

Clasien.

E√©n gedachte over “Buurtwacht”

  1. Ik ooit Oogcontact gelezen van haar, dat vond ik een sterk boek. Jammer dat ze de karakters hier wat overdreven heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.