Chocolat (Chocolat 1)

Auteur: Joanne Harris
Uitgever: De Kern
Jaar: 2001
Bladzijden: 368

Over het boek:
Wanneer Vianne Rocher met haar zesjarige dochtertje Anouk in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijken magische krachten in het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen. Pal tegenover de kerk opent ze een chocolaterie. Met lede ogen moet de dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd zijn parochianen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Al snel sluit ze vriendschap met de dorpelingen.

Mening Marjon (13 september 2007):
Het is vooral een heel leuk boek waar je niet van af kunt blijven, net als voor veel mensen met chocolade. Ik kreeg steeds trek in chocola, terwijl ik niet eens zo’n chocola-eter ben. Ik heb belachelijk veel karamelthee gedronken om te kunnen verder lezen, haha.
Het boek is een soort dagboek, meestal verteld door de hoofdpersoon Vianne en af en toe verteld door de zeer vrome pastoor. Al snel blijkt dat het verleden van Vianne geheimzinnig is en het verleden van de pastoor ook. Dat brengt enige spanning in het boek. Jammer dat de uitkomst van die mysteries als een onbelangrijk onderwerp in het verhaal gestopt worden. Maar verder is het een boek dat lekker loopt, dat veel menselijkheid laat zien – een lach en een traan – en iets warms heeft. Jammer dat het vervolg (Rode Schoenen) alleen nog voor de volle prijs te koop is. Even wachten dus, want die wil ik ook lezen!
Dit boek is trouwens ook verfilmd met onder andere Johnny Depp.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.